Categorii
Primii pași

Microîntreprindere sau impozit pe profit?

Guvernul României a adoptat săptămâna aceasta o ordonanță de urgență prin care a modificat Codul Fiscal. Una dintre modificări prevede renunțarea la facilitatea fiscală a impozitării cu 3% a cifrei de afaceri pentru microîntreprinderile fără salariați. Cei care operau prin astfel de entități și cei care urmează să-și deschidă firme vor trebui să aleagă între cele două alternative rămase.Citește în continuareMicroîntreprindere sau impozit pe profit?

Categorii
Opinii

IMM-urile fără angajați urmează să dispară?

În ultimele două săptămâni au apărut zvonuri repetate că Guvernul României vrea să modifice Codul Fiscal. Una dintre modificările avute în vedere constă în coborârea la €500.000 a pragului pentru impozitul pe venit al firmelor cu cel puțin un angajat. Pragul de 3% pentru IMM-urile fără angajați va urma să dispară, dar nimeni nu a explicat ce vector fiscal va fi folosit pentru aceste companii.Citește în continuareIMM-urile fără angajați urmează să dispară?

Categorii
Opinii

Ministerul Finanțelor luptă cu morile de vânt

Ministerul Finanțelor a descoperit dușmanii supremi ai sistemului. Se pare că micii patroni își formează holdinguri de SRL-uri pentru a exploata impozitul pe venit de 1% și statul pierde din această cauză. Acuzația este una halucinantă pentru că acest tip de impozitare nu avantajează antreprenorii, ci visteria publică. Pentru antreprenori ar fi de preferat ca impozitarea pe venitul microîntreprinderilor să fie eliminată complet. Citește în continuareMinisterul Finanțelor luptă cu morile de vânt

Categorii
Opinii

Îi ajută impozitarea venitului pe antreprenori?

Îi ajută impozitarea venitului pe antreprenori(cifrei de afaceri)? Dacă ar fi să îi ascultăm pe politicienii români, am fi inclinați să credem că da. Zilele trecute au avut negocieri pentru pragul de la care se trece la impozitarea pe profit. Inițial PSD a propus un prag de €100.000, dar se pare că, după negocieri cu…Citește în continuareÎi ajută impozitarea venitului pe antreprenori?