Inovația ca serviciu

Inovația ca serviciu (Innovation as a Service) este un model de afaceri care presupune oferirea de servicii specializate prin care alte organizații sunt ajutate să inoveze. Practic, firmele cu acest model de afaceri oferă servicii de consultanță în inovare. Acest proces presupune utilizarea Know-how-ului, resurselor și tehnologiei pentru a ajuta organizațiile să inoveze și să rămână competitive. Dintre elementele cheie ale acestui model de afaceri, putem menționa:

  • servicii specializate de consultanță – Clienții sunt ajutați să identifice oportunitățile de inovare și cele mai bune modalități de atingere a obiectivelor.
  • soluții tehnologice – De multe ori, inovația poate fi realizată prin adoptarea de soluții tehnologice care se utilizează deja în alte industrii. Pentru multe firme s-ar putea să fie suficientă adoptarea și adaptarea soluțiilor existente.
  • colaborări și educație – Prin stimularea colaborărilor și educație continuă se pot găsi noi modalități de perfecționare a proceselor industriale.
  • metode de accelerare – Pe piața de capital de risc (venture capital) există o întreagă cultură a accelerării afacerilor. Soluțiile utilizate pot fi implementate în majoritatea firmelor care inovează.

 

inovația ca serviciu
Idea icons created by surang – Flaticon

Prin acest serviciu sunt sprijinite organizațiile care vor să obțină acces la expertiză externă și la resurse pentru a inova.