Categorii
Opinii

Voucherele pentru munca remote ar putea impulsiona economia

Migrarea unei părți a angajaților din România spre munca de la distanță produce schimbări structurale în economia României. În primul rând, dezvoltarea muncii remote afectează negativ diverse sectoare precum cel al clădirilor de birouri, magazinelor și restaurantelor din proximitatea lor, al vânzărilor de automobile etc. Toate aceste afaceri suferă deja din cauza distanțării sociale și a restrângerii activității, dar probabil că ele au să-și revină în timp, pe măsură ce viața va redeveni sigură.

Angajații remoți ar trebui compensați

În mod evident, angajații cărora li se impune să-și mute activitatea de la birou la domiciliul lor ar trebui să fie compensați financiar de către organizațiile pentru care lucrează. Acești angajați ajung practic să-și folosească spațiul personal, internetul, electricitatea, mobila personală etc. în interesul firmei. Cheltuielile suplimentare ale angajaților în favoarea firmelor ar putea fi înțelese dacă ar fi excepționale, dar atunci când devin cutumă este inacceptabil ca aceștia să nu fie compensați. Deoarece venitul angajaților este redus cu aceste costuri firmele ar trebui să le asigure niște plăți compensatorii. Soluția cea mai la îndemână ar fi ca firmele să plătească niște „vouchere pentru munca remote”. Voucherele lunare, de o anumită valoare, ar putea să contribuie la o creștere a încasărilor statului și la dezvoltarea unor sectoare economice din România.

Acordarea de compensații financiare pentru telemuncitori va determina probabil o creștere a cererii pentru joburile care pot fi realizate de la domiciliu cu efect indirect în scăderea cererii de spații de birouri.  Proprietarii de birouri ar putea să creadă că aceste compensații îi va dezavantaja pentru că va duce la o creștere a cererii pentru locuri de muncă la distanță, deci la o scădere a cererii pentru spațiile lor. În realitate însă introducerea unui sistem de compensare ar obliga managementul firmelor să aleagă între două costuri atunci când își fac strategia. Alegerea acesteia ar depinde și de productivitatea din cele două medii, de riscuri, de dorința de control, de modalitatea de exercitare de control etc. Deci proprietarii spațiilor de birouri ar trebui să sprijine măsurile de compensare a angajaților pentru că altfel munca la domiciliu ar fi o alternativă fără costuri pentru firme.

Cum ar putea voucherele să impulsioneze economia

Adoptarea unor asemenea măsuri nu va avea doar efecte vizibile, de compensare a angajaților și de creștere a atractivității spațiilor de birouri, ci va genera mișcări extrem de interesante în economia României. Dintre cele evidente le putem menționa pe următoarele:

1) Plățile compensatorii către angajați vor determina o schimbare a structurii cheltuielilor dintr-o companie. O parte din costurile firmelor se vor muta dinspre chirii și utilități spre cheltuieli asimilate salariilor, deci acestea nu își vor putea deduce o parte la fel de mare din TVA. Cu alte cuvinte, autoritățile financiare  ar avea de returnat mai puțin TVA și ar putea direcționa cheltuieli în alte direcții.

2) Voucherele acordate salariaților ar permite creșterea veniturilor lor, fapt care ar avea ca efecte directe în majorarea puterii de cumpărare. O puterea mai mare de cumpărare ar duce la creșterea cererii și deci a încasărilor statului din TVA.

3) Condiționarea utilizării voucherelor pentru plata chiriei și a utilităților ar putea fi un factor de impact care scoate din economia subterană o mare parte a contractelor de închiriere de locuințe. Un efect secundar în această direcție ar consta într-o creștere

4) Voucherele ar putea duce la o creștere a sectorului imobiliar premium, mai ales dacă valoarea acestora este ridicată. În funcție de dimensiunea compensației, unii angajați ar putea opta pentru schimbarea locuințelor cu unele mai mari, din cartiere mai bune, cu finisaje de calitate mai bună. Desigur, angajații care au locuințe în proprietate personală, ar putea să negocieze cu angajatorul o majorare salarială și o compensație mai scăzută ca valoare.

5)  Tichetele ar permite intrarea muncii remote în faza următoare de dezvoltare. Proprietarii de locuințe, care beneficiază de vouchere ar putea să le folosească pentru a închiria apartamente în alte orașe din care să lucreze pentru diferite perioade de timp.

Autoritățile trebuie să modifice legislația

Autoritățile centrale trebuie să găsească rapid o soluție pentru compensarea pierderilor angajaților care au fost forțați să lucreze de acasă. O măsură de acest tip va avea efecte pozitive și pentru proprietarii de spații de birouri și are potențialul să transforme radical piața chiriilor la apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.