Am folosit CryptoTab să obțin venituri pasive și am eșuat. Într-o lume în care cripto-monedele au redevenit un subiect de actualitate nu puteam rata ocazia să aprofundez fenomenul. Creșterea generalizată din acest an a cripto-monedelor m-a determinat să încerc să obțin și eu venituri pasive din astfel de activități. Nu îmi permit să-mi cumpăr plăci video de ultimă generație și riguri pentru a mă apuca de minat, așa că am căutat programe, aplicații și site-uri care îți oferă perspectiva unor venituri în cripto-monede. Nu am încercat să mă îmbogățesc dar am sperat ca măcar să obțin un venit motivant. Unele dintre soluțiile de pe piață oferă randamente atât de scăzute încât utilizarea lor nu ar fi rentabilă nici măcar într-o țară din lumea a treia. Ce pot să afirm, fără prea multe emoții, este că până și în lumea cripto-monedelor banii se fac greu.
Astăzi voi relata experiența mea cu CryptoTab. Acesta este un browser drăguț, rapid și care se comportă exemplar în navigarea online. În plus, CryptoTab minează Bitcoin în fundal, fără să afecteze semnificativ performanțele PC-ului.
Îmi asum faptul că PC-ul meu este unul depășit tehnic și moral, fapt care a redus capacitatea sa minare și hash-ul. Mi-am instalat browser-ul pe 22 aprilie, când bitcoin era evaluat la $53.000 și am prins prăbușirea înspre $30.000, deci dacă aș fi început cu o lună mai repede aș fi fost într-o ipostază mai bună. Astăzi, 41 de zile mai târziu, după ce am stat cu CryptoTab deschis cel puțin 8h/zi am reușit să adun suma de BTC 0.0000135, circa $0.5. Deci, din activitatea de minat cu CryptoTab am reușit să câștig în medie echivalentul a 1,25 cenți pe zi.
Bitcoinii câștigați de mine
Trebuie să recunosc că nu m-am obosit să obțin mai mult din minat. Puteam să insist pe lângă prieteni și cunoscuți să-și instaleze CryptoTab cu linkul meu să-mi formez o rețea și să-mi cresc hash-ul. Problema este că ar fi trebuit să îi conving nu doar să-și instaleze ci și să utilizeze browser-ul. După ce am văzut rezultatele a 2-3 zile de folosit am decis că nu merită efortul. Strict din curiozitate mi-am instalat totuși CryptoTab pe un notebook destul de vechi. Așa m-am convins că hash-ul depinde și de performanța PC-ului. Cu o rețea formată dintr-un notebook nu am sesizat îmbunătățiri reale în procesul de minare. Ca urmare, am abandonat planul.
Cum nu intenționez să investesc într-un PC mai bun și nu doresc să-mi stresez cunoscuții să devină utilizatori CryptoTab, am 2 opțiuni pentru a crește rentabilitatea activității.
În primul rând, aș fi putut să-mi instalez versiunea de mobil a CryptoTab. Din păcate, aceasta costă RON 2.89 ar trebui să mai minez vreo 2 săptămâni pe desktop ca să mi-o permit. Aplicația promite dublarea vitezei de minare, dar nu e suficient pentru a investi încă RON 2,89.
În al doilea rând, aș putea utiliza opțiunea de boost(amplificare) pe care o oferă compania. În 40 de zile am obținut din minat BTC 0,0000135, deci câștigul pentru 30 de zile ar fi BTC 0,0000101. La un calcul simplu, folosind costurile variantelor de amplificare și veniturile potențiale (amplificare * venit curent) am constatat că fiecare variantă de boost, cu dotarea mea tehnologică din prezent, aș obține venituri de 3-4 ori mai mici decât costurile.
Am folosit CryptoTab să obțin venituri pasive, dar am eșuat
CryptoTab este un browser drăguț și navigarea pe internet este o plăcere. Activitatea de minare s-a dovedit un eșec pentru mine. Dacă lăsam PC-ul pornit 24h/zi probabil îmi triplam câștigurile, dar nici așa nu aș acoperi costul electricității utilizate pentru minat.
Notă: Articolul este bazat pe experiența mea personală care este limitată și afectată de echipamentele mele învechite. Posibil ca un utilizator cu PC performant, cu rețea dezvoltată și cu Boost activat să obțină venituri satisfăcătoare.