Categorii
Financiar

Cum am câștigat 8 lei în Bitcoin

Când m-am hotărât să-mi obțin independența financiară, mi-am asumat să folosesc orice soluție legală pentru a-mi atinge obiectivul. Luni întregi am testat diferite metode, încercând să găsesc soluția miraculoasă care să-mi permită să obțin un venit sigur fără investiții și efort. În ultimele două luni am folosit jocurile unei platforme de recompense cu Bitcoin. Rezultatul financiar a fost pozitiv, dar costul de oportunitate a fost prea ridicat.

În ultimul an, pandemia și oboseala psihică, generată de call-urile fără sfârșit, mi-au deschis ochii și m-au determinat să caut o evadare din rutina joburilor de opt ore. Încă nu am scăpat de calvarul activității la birou, dar de câteva luni mă documentez activ și caut soluții pentru a evada. Sunt suficient de deschis să nu refuz niciun instrument doar pe baza unor review-uri negative. În cele ce urmează, am să vă relatez cum am câștigat 8 lei în Bitcoin.

Sunt încă departe de idealul independenței financiare, dar până să-l ating îmi aloc o parte din timp pentru a testa diferite metode de a face bani. Evident, nu am motive să refuz soluțiile care promit să-mi aducă câștiguri fără investiții.

Cum am câștigat 8 lei în Bitcoin cu Bling Financial

În această direcție, am testat în ultimele două luni  jocurile de mobil dezvoltate de PlayDay Studios oferite prin intermediul Bling Financial, o platformă de recompense cu Bitcoin.  

În momentul de față există șase jocuri de telefon disponibile pe această platformă. Fiecare dintre aceste șase aplicații vă permite să vă jucați de 15 ori într-o sesiune. Jocurile se actualizează la 12 ore, deci puteți juca de 180 de ori de ori într-o zi (15*2*6). După aproape fiecare joc (mai mult de 95% din situații) trebuie să vă uitați la o reclamă, fapt care prelungește timpul utilizat pe platformă cu 60-70%. Altfel spus, jucatul pe platformă implică un consum intensiv de timp.

Mi-am instalat cinci din cele șase jocuri acum 2 luni (al șaselea mai târziu, pentru că a fost lansat de abia acum 5-6 săptămâni). În primă fază, am utilizat jocurile intensiv 2-3 săptămâni și ulterior doar ocazional, în momente moarte. Cel mai mult am câștigat în primele săptămâni de utilizare, ulterior venitul generat scăzând de 3-4 ori.

Banii se pot retrage din aplicație extrem de ușor, fiind suficient o adresă de mail atașată unui cont de Coinbase. Platforma permite o retragere pe săptămână și banii sunt virați în cel mult 24 de ore. Maximul pe care am reușit să-l ating din utilizarea jocurilor a fost de circa 1.2 lei (0,00001012 BTC). Pentru a câștiga această sumă am jucat toate jocurile disponibile pentru mai multe ore. După două luni de utilizare a jocurilor pe platformă am strâns în portofoliul Coinbase Bitcoin în valoare de 8 lei. Dacă BTC s-ar aprecia iar la nivelurile din martie portofoliul ar putea valora echivalentul a 13-14 lei.

Merită efortul?

Evident, nu ne putem îmbogăți cu jocurile Bling Financial, dar acestea sunt o alternativă la aplicațiile care nu generează venituri. Desigur, dacă luăm în calcul costurile legate de internet, electricitate și uzura telefonului, veniturile obținute tind spre zero. Câștigurile pot fi considerate un plus și sunt o alternativă decentă față de jocurile de mobil care nu generează venituri.

De Gabriel

Sunt economist și scriu aici în timpul liber. Nu sunt infailibil și continui să învăț din greșelile mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *