Categorii
Lecția de economie

Cum înlocuim indicatorul Buffett în România?

Discuțiile legate de supraaprecierea acțiunilor și de pericolul prăbușirii acestora au readus în atenția publicului indicatori, precum cel propus de Warren Buffett. Încercarea de a utiliza indicatorul pentru evaluarea pieței de capital din România nu ne va oferi însă rezultate relevante. Citește în continuareCum înlocuim indicatorul Buffett în România?

Categorii
Piața externă

Indicatorul Buffett anunță spargerea bulei bursiere

Instaurarea noului președinte al SUA a dat un impuls pieței bursiere și aceasta și-a continuat creșterea. S-a ajuns la un nivel de capitalizare al pieței bursiere care este de peste două ori mai mare ca valoarea curentă a PIB-ului. Cum evaluarea acțiunilor nu are susținere în economia reală este de așteptat să asistăm în curând la spargerea acestei bule. Citește în continuareIndicatorul Buffett anunță spargerea bulei bursiere

Categorii
Piața externă

Când va fi vizibilă inflația?

Piața mondială a fost inundată cu bani ieftini care au fost redirecționați de către investitori în special către acțiuni ale firmelor din tehnologia informației. Evident că bula de pe piața bursieră nu va putea absorbi la nesfârșit inflația de pe piață. Spargerea bulei, de care suntem tot mai aproape, va face ca inflația să fie vizibilă.Citește în continuareCând va fi vizibilă inflația?