Gadget

Gadgetul (Gadget) este obiectul sau instrument tehnologic, cu caracteristici mecanice sau electronice, care oferă o soluție ingenioasă la o problemă. Altfel spus, acesta rezolvă într-un mod igienios o nevoie umană, cunoscută sau nu. Există industrii întregi care s-au specializat în dezvoltarea acestor gadgeturi. Tehnologia a evoluat atât de mult încât pot fi imaginate gadgeturi care să vină în întâmpinarea oricărei nevoi umane.

Gadget
Electronics icons created by SBTS2018 – Flaticon

În ultimii ani, gadgeturile au evoluat extrem de mult din punct de vedere al nevoilor pe care le satisfac. În trecut, aceste echipamente erau mai degrabă distractive, funcțiile lor inovative adresând mai degrabă curiozitatea indivizilor. Astăzi acestea sunt mult mai practice. Capacitatea lor de a colecta și transmite informații le face instrumente esențiale în știința datelor.

De exemplu, o brățară fitness sau un ceas inteligent pot colecta date legate de stilul de viață al utilizatorilor. Prin transmiterea acestora către aplicații specifice, utilizatorii își pot monitoriza starea de sănătate.