Investitor strategic (Strategic investor)

Investitorul strategic (Strategic investor) este individul sau firma care nu urmărește profituri rapide ci realizează investiții în scop strategic. De exemplu, obiectivul unui investitor strategic poate fi obținerea accesului la o nouă tehnologie sau la un produs inovativ. O investiție de acest gen trebuie să fie bine documentată pentru a exista certitudinea că plasamentul va fi unul inspirat.

investitor
Investor icons created by Muhammad Atif – Flaticon

(2) Investitorii strategici pot fi și companiile cu capital de risc (Venture Capital firms) care fac investiții în start-up-uri promițătoare. Aceste investiții sunt realizate pe baza unor indicatori specifici precum industria specifică, perspectiva ca start-up-ul să înregistreze o creștere de cel puțin 10x etc.

(3) Un investitor strategic este individul sau compania care își investește resursele financiare într-o firmă, se implică în organizarea afacerii și contribuie activ cu know-how și experiență. În acest caz, el are un rol strategic în funcționarea companiei și în elaborarea strategiei sale de creștere.