Partea lungă a pieței

Partea lungă a pieței (The „long side” of the market) privește o poziție a investitorilor pe bursa de valori. Această poziție presupune achiziția de titluri de valoare în ideea că acestea se vor aprecia în viitor. Investitorii care sunt de partea lungă a pieței își păstrează acțiunile în așteptarea unei creșteri a prețurilor. Aceștia pot fi asociați cu taurul din simbolul bursier. Ei cumpără titluri de valoare în speranța că acestea vor intra în piața taurului.

Pentru a juca a la long, investitorii trebuie să aibă răbdare. Unii investitori a la long își formează portofolii cu acțiuni în ideea că acestea le vor asigura venituri când se vor retrage din activitate. În cazul acestora, vorbim de achiziții efectuate pentru perioade de zeci de ani.

Partea lungă a pieței
Installment icons created by Vectors Tank – Flaticon

O altă modalitate de a juca de partea lungă a piețelor constă în utilizarea de contracte de opțiuni. Conform acestor contracte, la un moment viitor, investitorii vor putea să cumpere un anumit număr de acțiuni, la un preț stabilit anterior. Dacă prognoza lor nu se îndeplinește, ei vor renunța la achiziție și vor pierde doar costul opțiunii. În acest fel, ei joacă a la long, fără să-și asume riscul ca piața să evolueze în direcția opusă.