Categorii
Modele acte

Contract comodat sediu

Un antreprenor aflat la început de drum se va lovi din start de două probleme majore, ce nume să pună firmei și unde să îi facă sediul. Cu puțin noroc va găsi un nume care să nu producă prea multe erori în procesul de facturare, dar cu sediul va fi mult mai dificil. Dacă sediul va fi într-un apartament acesta va avea nevoie de acordul vecinilor, al asociației de locatari și eventual al proprietarului. Sediul amplasat în camera unei case ar fi o soluție mai puțin birocratică. Ambele cazuri au însă în comun faptul că cedarea spațiului se face printr-un contract de închiriere sau de comodat.

Un contract de comodat pentru asigurarea unui sediu social este soluția la îndemână pentru o afacere nouă. Pentru un antreprenor aflat la început de drum problema sediului social este una complicată. În cazul în care intenționează să-și înființeze firma într-un apartament de bloc, va avea nevoie de o multitudine de aprobări. De exemplu, sunt necesare aprobări de la vecini, de la asociația de locatari și, dacă este chiriaș, de la proprietar. Înființarea firmei într-o casă nu ar fi la fel de problematică din punct de vedere birocratic.

După ce va rezolva problema spațiului antreprenorul va trebui să decidă cum va ceda spațiul către noua persoana juridică, printr-un contract de închiriere sau unul de comodat. În mod evident, soluția preferată de marea majoritate a persoanelor juridice constă în cedarea către firmă a spațiului, spre utilizare gratuită, pe o perioadă determinată, printr-un contract de comodat.

Preferința pentru contractul de comodat este una ușor de înțeles. De obicei, sediu social al unei firme are doar rolul de adresă legală a persoanei juridice, activitatea propriu-zisă desfășurându-se la un punct de lucru. Punctele de lucru sunt construite special sau adaptate pentru nevoile firmelor, în conformitate cu reglementărilor din domeniu. În prima fază de existență a unei firme, este de preferat reducerea la maximum a costurilor de funcționare. Obținerea dreptului de folosință pentru un imobil printr-un contract de comodat este soluția optimă.

Modele acte: Contract comodat sediu

Pentru un model de contract de comodat între un singur proprietar de imobil și o Societate pe Răspundere Limitată (SRL), prin care să se obțină dreptul de utilizare gratuită a unei încăperi, găsiți un model orientativ la linkul următor.

Pentru un model de contract de comodat pentru o încăpere, între doi proprietari de imobil și o Societate pe Răspundere Limitată (SRL), prin care să se obțină dreptul de utilizare gratuită a unei încăperi, găsiți un model orientativ la linkul următor.

Atenție! Documentele puse la dispoziție pe acest site sunt modele orientative. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru modul în care le folosiți. Utilizarea documentelor se face pe proprie răspundere. Pentru siguranță vă rugăm să consultați un jurist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *