Categorii
Piața internă

Google lansează Android Auto în România

Piața auto românească face încă un pas spre modernitate. Această piață a fost extrem de dinamică în ultimii ani, în care am fost martorii unor creșteri impresionate la vânzările de autovehicule hibrid și electrice. Lansarea Android Auto în România va contribui la îmbunătățirea condițiilor tehnologice de pe piață.

Pe piața românească va fi lansat un nou gadget al celor de la Google. Android Auto este un sistem care facilitează accesul la aplicațiile cele mai utile de pe ecranul computerului de bord sau telefon într-un format care facilitează un acces facil și nu distrage de la condus.

Android Auto, sistemul software dezvoltat de Google va fi lansat, în perioada următoare, în 36 de țări. Lansarea simultană în așa de multe țări ne confirmă faptul că gigantul din industria tech consideră produsul suficient de stabil pentru a se impune pe piață.

Acest sistem permite controlul de aplicații de navigații, apeluri, mesaje, muzică etc. El are o interfață simplificată, butoane mari și comenzi vocale ușor de utilizat. Scopul aplicației este să permită navigarea fără a reduce concentrarea șoferilor. Ultima versiune a sistemul permite sincronizarea prin wireless cu telefoanele care au cel puțin Android 11.

Google colaborează deja cu mai mulți producători auto pentru a implementa Android Auto ca sistem implicit pe computerele de bord din noile autovehicule. Pe măsură ce popularitatea sistemului se va extinde, ne putem la noi restricții din partea autorităților anti-monopol. Succesul Android Auto va atrage cu sine și o consolidare a sistemelor de operare Android pe piața telefoanelor inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.