Categorii
Intern

Google lansează Android Auto în România

Piața auto românească face încă un pas spre modernitate. Această piață a fost extrem de dinamică în ultimii ani, în care am fost martorii unor creșteri impresionate la vânzările de autovehicule hibrid și electrice. Lansarea Android Auto în România va contribui la îmbunătățirea condițiilor tehnologice de pe piață.

Google lansează Android Auto în România și își extinde varietatea locală a serviciilor. Gadgetul celor de la Google este o noutate absolută pe piața românească. Android Auto este un sistem care facilitează accesul la aplicațiile cele mai utile de pe ecranul computerului de bord sau telefon într-un format care facilitează un acces facil și nu distrage de la condus. Aplicația va crește siguranța șofatului și va îmbunătăți sistemele auto din punct de vedere tehnologic.

Android Auto, sistemul software dezvoltat de Google va fi lansat, în perioada următoare, în 36 de țări. Lansarea simultană în așa de multe țări ne confirmă faptul că gigantul din industria tech consideră produsul suficient de stabil pentru a se impune pe piață. De asemenea, subliniează capacitatea gigantului american de a se lupta cu firmele concurente.

Acest sistem permite controlul de aplicații de navigații, apeluri, mesaje, muzică etc. El are o interfață simplificată, butoane mari și comenzi vocale ușor de utilizat. Scopul aplicației este să permită navigarea fără a reduce concentrarea șoferilor. Ultima versiune a sistemul permite sincronizarea prin wireless cu telefoanele care au cel puțin Android 11. 

Google colaborează deja cu mulți producători auto pentru a implementa Android Auto ca sistem implicit pe computerele de bord din noile autovehicule. Pe măsură ce popularitatea sistemului se va extinde, ne putem aștepta la noi restricții din partea autorităților anti-monopol. Succesul Android Auto va atrage cu sine și o consolidare a sistemelor de operare Android pe piața telefoanelor inteligente. O integrare a celor două sisteme va permite ocuparea unei cote mai mari de piață.

Google lansează Android Auto în România și aceasta va îmbunătăți experiența condusului. Dezvoltarea tehnologiilor de acest gen ne confirmă interesul multinaționalelor pentru piața auto. Probabil, în următorii ani va crește concurența în această zonă a economiei. Multe firme vor încerca să acceseze această piață.

De Gabriel

Sunt economist și scriu aici în timpul liber. Nu sunt infailibil și continui să învăț din greșelile mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *