Antreprenor în serie

Antreprenorul în serie (Serial entrepreneur) este un antreprenor care reușește să inițieze, cu succes, mai multe afaceri noi. Pentru a fi antreprenor în serie, un  individ trebuie să aibă o viziune și un simț al pieței ieșite din comun. El trebuie să accepte închiderea proiectele care eșuează și suficientă încredere în forțele proprii pentru a începe unele noi. De multe ori, când proiectele au succes, antreprenorul în serie preferă să formeze echipe dedicate care să le administreze și dezvolte.

idei de afaceri, antreprenor în serie
Image by pikisuperstar on Freepik

Nu este obligatoriu ca acesta să fie sursa ideilor sau inițiatorul principal al noilor afaceri. De obicei, este suficient ca acesta să identifice proiecte potențiale de succes, cu care să se asocieze. Pentru a dezvolta afaceri în serie, antreprenorul poate să contribuie la noile firme cu capital, know how, imaginea sa etc.

Un antreprenor în serie de succes se va implica în lansarea și dezvoltarea unei afaceri până când aceasta se va putea susține din activitatea de bază. Apoi va trece la dezvoltarea unei noi afaceri.

În sens larg, conceptul poate descrie orice investitor în start-up-uri care are și un rol activ în cadrul acestora. Se poate considera că el este antreprenor pentru că se implică activ în dezvoltarea noilor entități.