Raportul administratorului

Raportul administratorului (Administrator’s report) este un document care conține informații despre activitatea și situația în care se află o organizație. După cum spune și numele, raportul este realizat de administratorul unei societăți. De obicei, acesta document este realizat pentru a fi prezentat acționarilor firmei. De asemenea, el poate fi întocmit și pentru a demonstra investitorilor actuali sau viitori faptul că organizația este stabilă financiar și corect administrată.

Un raport întocmit corect trebuie să conțină informații despre:

  • cum a evoluat organizația din punct de vedere financiar. Aici se vor oferi detalii privind veniturile și cheltuielile. De asemenea, se vor analiza profitul sau pierderea și îndeplinirea sau nu a estimărilor.
  • situația de piață a firmei  – Este esențial ca administratorul să sublinieze care este starea pe piață a organizației, cum se vând produsele și serviciile acesteia și cum se va dezvolta.
  • aspecte juridice – Trecerea în revistă a aspectelor de conformitate legală și modul în care ar putea fi afectată organizația de eventualele modificări de norme.
  • oportunități, perspective și riscuri – Evaluarea perspectivelor de viitor ale organizației.
  • evaluarea structurii administrative și executive a organizației.
Raportul administratorului
Report icons created by Freepik – Flaticon

Acest tip de document este esențial pentru asigurarea transparenței din cadrul unei organizații. De exemplu, realizarea raportului este obligatorie atunci când o societate își depune bilanțul la autoritățile de rigoare.